Historie

Een bewuste avond in oktober 2003 heeft ervoor gezorgd dat SPIN ontstaan is.

Na een avond goed drinken in de stad, kwamen Beathe, Roel en Sterre tot de conclusie dat er iets miste in Utrecht. Een nieuwe sportvereniging in Utrecht die relaxed is voor boardend studentenland, dat was wat ze zochten. Dus… plannen werden geschreven, afspraken gemaakt en voor ze het wisten was er een begin van iets waar half Utrecht al lang op zat te wachten! Foreno, Matthias, Evelien en Marlies maakte het oprichtingsbestuur compleet en zo ontstond op 5 maart 2004 de eerste boardvereniging in Utrecht.

Vanaf toen zijn er ontzettend veel vette activiteiten georganiseerd. Het begon met dagactiviteiten en weekend trips en tegenwoordig zijn we over de hele wereld boardend te vinden. Van kiten in Egypte tot surfen op de canarische eilanden en snowboarden in de alpen. Ook in ons eigen Utrecht zijn we vaak skatend te vinden of hangen we met ons wakeboard achter de kabel bij Down Under.

SPIN is door de jaren geprofessionaliseerd en uitgegroeid tot een goed georganiseerde vereniging met veel enthousiaste leden, die via de verschillende commissies hun steentje bijdragen. Dit maakt iedereen enorm betrokken. SPIN is eigenlijk een kleine familie geworden met mensen die dezelfde passie delen;boarden.

De sporten die we doen bij SPIN zijn snowboarden, kitesurfen, skateboarden, golfsurfen en wakeboarden. Voor elk van die sporten is er een commissie, oftewel een groep enthousiaste SPINners, die de activiteiten en trips organiseert. Ook is er een partycommissie en zijn er talloze commissies die alle andere vette activiteiten verzorgen. Elke maand zijn er meerdere trips en activiteiten zodat je lust naar boarden altijd beantwoord kan worden.

Los van alles dat georganiseerd wordt gaan SPINners vooral enorm vaak op eigen initiatief samen boarden. Iedereen trekt elkaar mee in stokeness en voor je het weet kun je dingen waar je daarvoor nog niet eens van had durven dromen.

Onze homebase is Café Flater: elke maandagavond is er op de Oudegracht 140 de SPIN borrel! Kom vooral een keer langs om een biertje met ons te drinken of sfeer te proeven.